Vijesti

Pročitajte najnovije vijesti iz našeg odvjetničkog društva, zakonodavstva i Hrvatske.

STUDENAC PREUZIMA LONIA TRGOVINU

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je koncentraciju Studenca i Lonia Trgovine. Planirana akvizicija predstavlja horizontalnu koncentraciju na tržištu trgovine na malo mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo, na području Grada Zagreba, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Karlovačke, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije, na kojima će Studenac preuzeti tržišne pozicije Lonie.

 

Nakon preuzimanja u 2018. godine od strane investicijskog fonda Enterprise Investors iz Poljske, omiški Studenac proširuje svoju mrežu u Hrvatskoj kroz uspješne akvizicije, dovodeći ukupno broj trgovina na gotovo 750, na više od 500 lokacija. Akvizicija Lonia Trgovine bila bi najveća akvizicija Studenaca, koja dodaje gotovo 300 trgovina i proširuje prodajnu mrežu na više od 1000 trgovina.

 

Ova akvizicija slijedi nakon uspješnog preuzimanja Pema početkom ove godine te Istarskih Supermarketa i Sonika u 2019. godine.

Copyright © All rights reserved Legal notice

Ovo web-mjesto koristi osnovne kolačiće koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe. Klikom na prihvati slažete se s navedenim.
Politika privatnosti

Privacy Preference Center

Close