Vijesti

Pročitajte najnovije vijesti iz našeg odvjetničkog društva, zakonodavstva i Hrvatske.

AKVIZICIJA DRUŠTAVA STUDENAC I PEMO

Studenac je sklopio ugovor o kupoprodaji 100 posto udjela u društvu Pemo, jednom od najutjecajnijih maloprodajnih lanaca u dubrovačkoj regiji, čime je postao najveći hrvatski trgovački lanac po broju trgovina i učvrstio svoju poziciju lidera u Adria regiji. Akvizicijom će se u mrežu Studenaca dodati gotovo 40 trgovina, čime će ukupan broj biti gotovo 750, na više od 500 lokacija. 300 zaposlenika lanca Pemo pridružit će se više od 3700 koji već rade u omiškom Studencu.

 

Preuzimanje se temelji na uspješnoj povijesti Studenca u akvizicijama, uključujući maloprodajne lance Istarski Supermarketi i Sonik u 2019. Studenac posluje od 1991., a 2018. Studenac je preuzeo investicijski fond Enterprise Investors iz Poljske.

 

Enterprise Investors najstarije je i jedno od najvećih private equtiy društava u srednjoj i istočnoj Europi. Aktivno od 1990. godine, društvo sadrži devet fondova s ukupnim kapitalom većim od 2,5 milijardi eura.

Copyright © All rights reserved Legal notice

Ovo web-mjesto koristi osnovne kolačiće koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe. Klikom na prihvati slažete se s navedenim.
Politika privatnosti

Privacy Preference Center

Close