Vijesti

Pročitajte najnovije vijesti iz našeg odvjetničkog društva, zakonodavstva i Hrvatske.

VELIKI INTERES ZA KORPORATIVNE OBVEZNICE M SAN GRUPE

Izdanjem korporativnih obveznica namijenjenih privatnim osobama i institucionalnim investitorima prikupljen je kapital za daljnji razvoj, a izlazak na Zagrebačku burzu s dužničkim instrumentom dio je šireg plana pripreme M SAM Grupe za izlazak na IPO u budućem razdoblju, a izdanje korporativnih obveznica njihov je potpuno novi projekt.

 

Ukupan interes ulagatelja prilikom zatvaranja knjige upisa iznosio je 275 milijuna kuna, što je skoro 40% više u odnosu na ciljani nominalni iznos izdanja od 200 milijuna kuna te je premašen planirani iznos izdanja za 1,37 puta. Interes za obveznicama su pokazale sve kategorije domaćih institucionalnih ulagatelja te je 51% izdanja alocirano bankama, 24% mirovinskim fondovima, 17% osiguravateljima i 8% investicijskim fondovima.

 

Prikupljena sredstva M SAN Grupa planira iskoristiti za povećanje prisutnosti na tržištu Europske unije, primarno kroz izvoz vlastitih brendova Vivax i MS Energy, a potencijal rasta i širenja portfelja je i u segmentu e-mobilnosti, robotike i gaminga.

Copyright © All rights reserved Legal notice

Ovo web-mjesto koristi osnovne kolačiće koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe. Klikom na prihvati slažete se s navedenim.
Politika privatnosti

Privacy Preference Center

Close