Vijesti

Pročitajte najnovije vijesti iz našeg odvjetničkog društva, zakonodavstva i Hrvatske.

Ulaganja u vremenu neizvjesnosti

Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham) i vodeći private equity fond Enterprise Investors organizirali su stručni panel na temu ulaganja tijekom pandemije Covid-19 i ovog vremena neizvjesnosti.

 

Private equity i venture capital igraju ključnu ulogu u gospodarskom rastu i doprinose stvaranju novih radnih mjesta. Cilj private equityja je podržati tvrtke u postizanju njihovih poduhvata za rast pružanjem financijskih i strateških savjeta u kritičnim fazama njihovog razvoja.

 

Stariji partner Boris Šavorić govorio je o pravnim aspektima private equity transakcija te kako investitori i prodavatelji u transakcijama preuzimanja trebaju zaobići rizike transakcije, promijenjenih okolnosti, odustanka ili vrednovanja kompanije zbog 2020. godine, izazovnog vremena obzirom na Covid -19.

 

Enterprise Investors jedna je od najvećih private equity fondova u Srednjoj i Istočnoj Europi. Djelujući od 1990. godine, tvrtka je prikupila devet fondova s ​​ukupnim kapitalom koji prelazi 2,5 milijarde eura. Isti su fondovi uložili gotovo dvije milijarde eura u 144 tvrtke iz niza sektora, a izašli su iz 134 tvrtke s ukupnim bruto prihodom od 4,1 milijarde eura.

 

 

Copyright © All rights reserved Legal notice

Ovo web-mjesto koristi osnovne kolačiće koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe. Klikom na prihvati slažete se s navedenim.
Politika privatnosti

Privacy Preference Center

Close