Vijesti

Pročitajte najnovije vijesti iz našeg odvjetničkog društva, zakonodavstva i Hrvatske.

STILLFRONT GRUPA PREUZIMA NANOBIT

Jedna od vodećih svjetskih gaming kompanija u free-to-play segmentu, švedska Stillfront grupa, preuzela je Nanobit, najveći hrvatski gaming studio, za 148 milijuna dolara ili oko milijardu kuna. Transakcija će se realizirati u nekoliko faza za preuzimanje 78 posto udjela, dok će Stillfront u iduće dvije godine kupiti ostatak udjela. Cijena preuzimanja ostatka udjela će ovisiti o kretanju dobiti prije kamata, poreza i amortizacije u 2021. i 2022.

 

Stillfront je jedan od najvećih proizvođača free-to-play igara. U svom portfelju ima 14 gaming studija diljem svijeta. Zapošljava više od 800 zaposlenika, a glavna tržišta su mu SAD, Njemačka, Bliski istok i Sjeverna Afrika te Francuska i Kanada. Sjedište Stillfronta je u Stockholmu, a kompanija je javno izlistana na Nasdaq First North Premier Growth Marketu.

 

Nanobit je osnovan pred 8 godina, bez kapitala, bez ureda i samo s dva računala. Danas je Nanobit sa svojim igrama prisutan u više od 150 zemalja svijeta i zapošljava 125 visokoobrazovanih ljudi. Nanobitove igre ukupno su preuzete više od 145 milijuna puta, a na mjesečnoj razini ih igra preko 10 milijuna aktivnih igrača sa svih kontinenata svijeta.

Copyright © All rights reserved Legal notice

Ovo web-mjesto koristi osnovne kolačiće koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe. Klikom na prihvati slažete se s navedenim.
Politika privatnosti

Privacy Preference Center

Close