Vijesti

Pročitajte najnovije vijesti iz našeg odvjetničkog društva, zakonodavstva i Hrvatske.

POTPISAN UGOVOR O KONCESIJI ZAGREB DEEP SEA KONTEJNERSKOG TERMINALA

Lučka uprava Rijeka donijela je Odluku o davanju koncesije konzorciju APM Terminals i ENNA Logic, odnosno njihovom novo osnovanom društvu s kojim je potpisan ugovor o koncesiji za razvoj i gospodarsko korištenje Zagreb Deep Sea kontejnerskog terminala u luci Rijeka na rok od 50 godina.

 

Izgradnja novog kontejnerskog terminala na Zagrebačkom pristaništu najvažniji je i najveći projekt u sklopu Projekta obnove riječkog prometnog pravca tzv. Rijeka Gateway projekta (RGP I i II) koji je Vlada Republike Hrvatske pokrenula 2003. godine u suradnji s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj (IBRD). Projekt je također jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj.

 

Izgradnja novog kontejnerskog terminala na Zagrebačkom pristaništu realizira se kroz dvije osnovne faze. Prva uključuje izgradnju obale od 400 metara, odnosno obalnog zida te je njezin prvi dio završio u svibnju 2019. godine. U drugoj fazi planirana je izgradnja produžetka od 280 metara obalnog zida i opremanje toga prostora svom potrebnom opremom.

 

 

Copyright © All rights reserved Legal notice

Ovo web-mjesto koristi osnovne kolačiće koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe. Klikom na prihvati slažete se s navedenim.
Politika privatnosti

Privacy Preference Center

Close