Vijesti

Pročitajte najnovije vijesti iz našeg odvjetničkog društva, zakonodavstva i Hrvatske.

ONE EQUITY PARTNERS INVESTIRAO U INFOBIP

Jedna od vodećih IT kompanija u Hrvatskoj Infobip od investicijskog fonda One Equity Partners, prikupio je više od 200 milijuna dolara u prvoj fazi financiranja. Time je njihova vrijednost premašila milijardu dolara (tako je postao prvi hrvatski Unicorn) te će ta sredstva biti namijenjena za daljnje širenje tvrtke na tržište SAD-a.

 

One Equity Partners je private equity tvrtka usmjerena na industrijski, zdravstveni i tehnološki sektor u Sjevernoj Americi i Europi. One Equity Partners ima dugu i provjerenu tradiciju partnerstva s osnivačima i dioničarima visokokvalitetnih globalnih IT i telekomunikacijskih kompanija s visokim rastom, gdje OEP primjenjuje svoju stručnost na akvizicije i ulaganja u organski rast kroz proširenje tehnoloških mogućnosti, zemljopisnog dosega i tržišnog udjela. Od 2001. godine OEP je izvršio više od 180 transakcija širom svijeta. Osnovan 2001. godine, izdvojio se od JP Morgana 2015. te danas ima urede u New Yorku, Chicagu i Frankfurtu.

 

Infobip je osnovan 2006. godine kao pružatelj tehnologije i usluga za višekanalni (omnichannel) marketing koji klijentima omogućuje komuniciranje s kupcima i korisnicima kroz SMS poruke ili druge usluge poput WhatsAppa. Prošle su godine generirali 602 milijuna eura prihoda, usporedno s podacima iz 2018. godine to je rast od 38 posto.

 

Za vrijeme pandemijske krize (Covid-19), točnije u travnju, količina SMS poruka zabilježila je rast od 20 posto u odnosu na veljaču s obzirom da je sve veći broj kompanija pokušao stupiti u kontakt sa svojim korisnicima. Infobip je danas povezan s preko 600 operatora diljem svijeta, a globalno zapošljava više od 1800 ljudi na šest kontinenata. Među klijentima koji koriste njihove usluge nalaze se i neki od svjetski poznatih imena poput Ubera, Vibera, WhatsAppa i Unilevera.

Copyright © All rights reserved Legal notice

Ovo web-mjesto koristi osnovne kolačiće koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe. Klikom na prihvati slažete se s navedenim.
Politika privatnosti

Privacy Preference Center

Close