Vijesti

Pročitajte najnovije vijesti iz našeg odvjetničkog društva, zakonodavstva i Hrvatske.

INVESTIRANJE U RIMAC AUTOMOBILE

Hyundai Motor Company i Kia Motors Corporation zajednički su uložili 80 milijuna eura u tvrtku Rimac Automobili. Rimac se etablirao kao lider u tehnologiji električnih vozila visokih performansi i kao proizvođač električnih sportskih automobila. Tvrtke su najavile strateško partnerstvo za suradnju na razvoju električnih vozila visokih performansi.

 

Novom suradnjom Hyundai Motor Group želi ubrzati svoj prijelaz na čistu mobilnost, tj. elektrifikaciju modela, i pozicionirati se kao globalni lider u pokretanju ove promjene u industriji. Hyundai Motor Company zajedno s Kia Motors Corporation također je uložio 5 milijuna eura u tvrtku koja se bavi čistom mobilnosti, a koja je osnovana od strane tvrtke i osnivača Rimac Automobila.

 

Hyundai Motor Group globalna je korporacija koja je stvorila lanac vrijednosti zasnovan na automobilima, čeliku i građevinarstvu, a uključuje logistiku, financije, IT i ostalo. S oko 250 000 zaposlenika širom svijeta, korporaciju čine Hyundai Motor Co. i Kia Motors Corp.

 

Tvrtku Rimac Automobili osnovano je 2009. godine Mate Rimac sa 21 godinom. Danas Rimac razvija i proizvodi ključne sustave za elektrifikaciju za mnoge svjetske automobilske tvrtke, a istodobno podiže ljestvicu izvedbi s vlastitim električnim hiper automobilima.

Copyright © All rights reserved Legal notice

Ovo web-mjesto koristi osnovne kolačiće koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe. Klikom na prihvati slažete se s navedenim.
Politika privatnosti

Privacy Preference Center

Close