Vijesti

Pročitajte najnovije vijesti iz našeg odvjetničkog društva, zakonodavstva i Hrvatske.

DOORDASH KUPUJE WOLT

DoorDash i određeni dioničari Wolta  potpisali su sporazum kojim će DoorDash kupiti Wolt za oko 7 milijardi eura (8,09 milijardi dolara). Oba društva dijele misiju za izgradnju globalne platforme za lokalni komercijalni sustav koji povezuje potrošače, povećava prihode za trgovce i pruža značajne prilike za zaradu milijunima korisnika DoorDash-a i kurira diljem svijeta.

 

Dionice DoorDash-a porasle su za gotovo 19% nakon kupnje koja je pomogla društvu da uđe na 22 dodatna tržišta, uključujući Njemačku, Hrvatsku, Srbiju, Dansku i Švedsku.

 

Wolt je, od svoje prve isporuke u Helsinkiju u Finskoj, 2015. godine, narastao i proširio se u Europi i Aziji te ima preko 30.000 restorana i maloprodajnih partnera. Društvo je imalo više od 2,5 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, dok je DoorDash izašao iz trećeg tromjesečja s više od 9 milijuna korisnika koji koriste njegovu pretplatničku uslugu.

 

Copyright © All rights reserved Legal notice

Ovo web-mjesto koristi osnovne kolačiće koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe. Klikom na prihvati slažete se s navedenim.
Politika privatnosti

Privacy Preference Center

Close