Vijesti

Pročitajte najnovije vijesti iz našeg odvjetničkog društva, zakonodavstva i Hrvatske.

ALLEGRO PREUZIMA MALL GROUPU

Allegro, najpopularnija web platforma za kupovinu u Poljskoj i jedna od deset najboljih svjetskih web stranica za e-trgovinu, planira kupiti 100% dionica Mall Grupe i društva WE I DO CZ od trenutačnih dioničara PPF, EC Investments i Rockaway Capital za ukupno 881 milijun eura. Konačna bi se cijena mogla povećati i za 50 milijuna eura ako se ostvare specifični kratkoročni ciljevi.

 

Akvizicija se sastoji od e-trgovine Mall Grupe i logističke imovine WE I DO CZ sa sjedištima u Češkoj, Hrvatskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji i Poljskoj. Transakcija podliježe uobičajenim antimonopolskim i regulatornim odobrenjima te se closing očekuje početkom 2022.

 

Transakcija je značajan korak u strategiji međunarodnog širenja društva Allegro te će omogućiti uskoro zajedničkoj grupi da ubrza rast diljem Europe. Prošle godine Allegro je imao uspješan IPO na Varšavskoj burzi, najveći IPO u Poljskoj do sada.

Copyright © All rights reserved Legal notice

Ovo web-mjesto koristi osnovne kolačiće koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe. Klikom na prihvati slažete se s navedenim.
Politika privatnosti

Privacy Preference Center

Close