Vijesti

Pročitajte najnovije vijesti iz našeg odvjetničkog društva, zakonodavstva i Hrvatske.

AGROFERT JE UŠAO NA HRVATSKO TRŽIŠTE

Vlasnici društva Agronom i češki Agrofert uspješno su završili transakciju prodaje i kupnje većinskog vlasničkog udjela u društvu Agronom. Agrofert je tako preuzeo 70 posto udjela društva Agronom dok će trenutni vlasnik Darko Aračić zadržati preostalih 30 posto udjela u društvu.

 

Ova transakcija označava izravan ulazak Agroferta na hrvatsko tržište s poljoprivrednim inputima i robama te prvo kapitalno ulaganje društva u Hrvatsku. Agrofert sa sjedištem u Pragu, s aktivnostima u kemijskoj industriji, proizvodnji gnojiva, poljoprivredi, proizvodnji hrane i šumarstvu , zauzima važno mjesto u Srednjoj i Istočnoj Europi.

 

Agronom je jedno od najvećih društava koje djeluje u hrvatskoj poljoprivredi kroz osiguravanje sirovina i ugovaranje poljoprivredne proizvodnje s poljoprivrednicima, trgovinama žitarica i uljaricama, upravljanje vlastitom primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, kao i distribucijom traktora i poljoprivrednih strojeva.

Copyright © All rights reserved Legal notice

Ovo web-mjesto koristi osnovne kolačiće koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe. Klikom na prihvati slažete se s navedenim.
Politika privatnosti

Privacy Preference Center

Close